Apicultor Brasov reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Brasov: Apicultor Miere Polen Brasov.
MIEREA DE SALCAM este sortimentul de miere obtinuta din polenul florilor de salcam. Este un sortiment de miere mai dulce decat alte sortimente de miere.
Este tipul de miere care se zahariseste cel mai greu, datorita continutului sau mai bogat in fructoza decat al altor tipuri de miere. Acest continut de fructoza poate fi diferit, in functie de zona unde s-a efectuat roitul. Din aceasta cauza gustul poate fi usor diferit intre o miere recoltata din zona Deltei si o miere recoltata din zona SubCarpatica. Aroma sa este foarte placuta, specifica, unele persoane descriind existenta unei tente de vanilie sau de flori si este preferata de majoritatea consumatorilor.
Este sortimentul cel mai usor de asimilat si digerat de catre organism, oferind foarte multe beneficii, substante nutritive si bio-active, dar si multa energie. Mierea de salcam este bogata in vitaminele B1, B2, B,6, B12, B9 (acid folic); enzime, fitohormoni (hormoni vegetali), acizi: lactic, malic, oxalic, citric; flavonide (substante antioxidante), dextrina, factori antibiotici, dar si substane minerale cum sunt: calciu, potasiu, siliciu, magneziu, sodiu, fosfor, cupru, calciu si sulf. In total, substantele care intra in compozitia acestei mieri sunt in numar de 435.
MIEREA DE RAPITA este obtinuta de catre albine din aceasta planta oleaginoasa atat de raspandita in culturile de la noi. Caracteristic pentru aceasta miere de mai este continutul mare de glucoza, datorita caruia se zahariseste cel mai repede dintre toate tipurile de miere.
Procesul de cristalizare incepe la cateva zile dupa recoltare, iar datorita faptului ca are aceasta mare viteza de a se zaharisi, uneori chiar inca din fagure, procesul de recoltare se poate dovedi a fi dificil.
Mierea de rapita are o culoare mai albicioasa- galbuie, de galben pal si o consistenta aparte. Mirosul sau este cel al florilor de rapita mai putin dulce decat al altor sortimente de miere.
Mierea de rapita are o umiditate mai mare decat alte sortimente, dar si un continut mai scazut de minerale. Glucoza se gaseste in proportie de circa 48%, iar fructoza in proportie de 44%; alte tipuri de zaharuri care se regasesc in ea nu depasesc 4,5%. Are un pH destul de mare, iar aciditatea mica.