Apicultor Fetesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Fetesti: Apicultor Miere Polen Fetesti.
Albinele îşi stabilesc adăpostul, în mod natural, în scorburi de copaci, crăpături de stânci, stîlpi, poduri sau în alte locuri care le oferă protecţie împotriva interperiilor. Încă din vechime, omul a adus albinele în preajma locuinţei sale, încercând astfel să valorifice produsele oferite de albine, în special mierea şi ceara. Stupii sunt construcţii din lemn sau poliuretan făcute de om pentru adăpostirea albinelor în vederea exploatării economice a acestora. La început albinele au fost adăpostite în stupi simpli (trunchiuri de copaci scobite, coşniţe), în care nu era posibilă intervenţia omului, fagurii erau ficşi, nu se puteau lua, extrage mierea şi refolosi. Acum se folosesc stupi sistematici, cu rame mobile, ce fac posibilă intervenţia omului în cuib şi folosirea raţională a tuturor produselor apicole.
Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Calitatile acesteia se cunosc din antichitate. Mierea de salcam a fost numita hrana vie.
Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.
Mierea de salcam este recomandata in urmatoarele scopuri:
Mierea de tei are calitati linistitoare fiind prescrisa si in afectiunile sistemului nervos si in insomnii, fiind un bun si natural sedativ nervos.Mierea de tei este trecuta in categoria celor mai bune si celor mai apreciate sorturi de miere, bogata in vitamine (mai ales vitamina B1 (thiamina)) si aminoacizi, in sedimentul ei granulele de polen ajungand pana la 70-80 %.
Mierea de tei este recomandata pentru:
Miere de "mana de padure" este considerata o miere "completa", fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni. Datorita compozitiei (zaharuri simple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila. Are actiune nutritiva si valoare energetica.
Mierea de padure contine, in cantitati mici, vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea de padure contine enzime: invertaza, amilaza, catalaza, acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale: fier, potasiu, calciu,fosfor, magneziu, seleniu.
Mierea de padure este recomandata in urmatoarele scopuri