Apicultor Fetesti

Asociatia Cooperativa Apifet

Apicultor Fetesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Fetesti: Asociatia Cooperativa Apifet.

Suntem o asociaţie de apicultori, care dorim să ne extindem şi să devenim un grup serios în domeniu. Deocamdată nu oferim decât miere naturală, deoarece suntem la început de drum. 

Lucrăm la un punct de îmbuteliere produse apicole, dotat după standarde europene, care va fi gata anul viitor.

Albinele îşi stabilesc adăpostul, în mod natural, în scorburi de copaci, crăpături de stânci, stîlpi, poduri sau în alte locuri care le oferă protecţie împotriva interperiilor. Încă din vechime, omul a adus albinele în preajma locuinţei sale, încercând astfel să valorifice produsele oferite de albine, în special mierea şi ceara. Stupii sunt construcţii din lemn sau poliuretan făcute de om pentru adăpostirea albinelor în vederea exploatării economice a acestora. La început albinele au fost adăpostite în stupi simpli (trunchiuri de copaci scobite, coşniţe), în care nu era posibilă intervenţia omului, fagurii erau ficşi, nu se puteau lua, extrage mierea şi refolosi. Acum se folosesc stupi sistematici, cu rame mobile, ce fac posibilă intervenţia omului în cuib şi folosirea raţională a tuturor produselor apicole.

Galerie foto