Efectele secundare ale consumului excesiv de miere

Efectele secundare ale consumului excesiv de miere

Mirea de albine are dulceata si o compozitie chimica asemanatoare cu cea a zaharului de masa, astfel incat cantitatile de servire recomandate pentru miere sunt similare cu cele ale zaharului de masa.

O lingura de miere este considerata o portie si nu se recomanda sa se depareasca 10 linguri pe zi. Se va tine cont ca pentru evidenta consumului celor 10 linguri de zaharmiere se vor lua in calcul toate produsele consumate, inclusiv alimentele ambalate.

Efectele pe termen scurt - Depasirea a 10 linguri pe zi poate cauza probleme gastrice, cum ar fi crampe stomacale, balonare si diaree. Din cauza continutului mare de fuctoza, consumul excesiv poate sa interfere cu capacitatea intestinului mic de a absorbi nutrientii. Acest lucru ar putea declansa disconfort abdominal pana cand mierea va fi eliminata din sistemul digestiv.

Efecte pe termen lung - Consumarea excesiva, pe termen lung a mierii poate avea efecte negative asupra tractului gastrointestinal. Absorbtia substantelor nutritive ar putea deveni o problema permanenta chiar si atunci cand mierea nu este prezenta in sistemul digestiv.

Mierea este usor acida si expunerea prelungita la alimente acide poate eroda smaltul dintilor, precum si mucoasa esofagului, stomacului si intestinelor, fapt ce poate duce la aparitia refluxului acid. Consumul excesiv de miere la fel ca si orice fel de consum de zahar ar putea determina instabilitatea valorilor insulinei.