Secrete despre mierea de albine

Secrete despre mierea de albine

In Egipt si in india antica mierea era considerata un dar al zeilor. Se pare ca mana care a fost data poporului in drum spre tara Canaanului era de fapt miere.
Soldatii din india antica primeau inainte de lupta o punguta de piele plina cu miere care se lega la brau. S-au gasit papirusuri care indeamna la consumul de miere pentru ca “este buna”.

Nu era doar un aliment extraordinar de hranitor si energizant, ci si un antiseptic si un conservant de exceptie.

– Mierea contine toate vitaminele, mineralele, enzimele cunoscute vreodata in lumea medicala

Are toti aminoacizii esentiali cunoscuti, ceea ce o face o hrana proteica de exceptie, are glucide si chiar hormoni. Sunt foarte multe asemanari intre organismul uman si produsele stupului. inclusiv hormonii, care sunt de o asemanare uluitoare cu cei umani si care nu au nici o contraindicatie sau efect negativ, fata de cei de sinteza.

– Mierea este perfect igienica, antiseptica si un antibiotic de exceptie

in mierea de calitate nu rezista nici un microb.Orice microb, inclusiv agentul patogen al ciumei bubonice, care in Evul Mediu a distrus orase intregi, daca sta in miere, este ucis.
– Cu cat o miere este mai vanturata, cu atat este mai bogata in enzime

Mierea vanturata natural de albine este densa, ajunge la o consistenta de maximum 18% apa si contine foarte multe enzime, caci la fiecare mutare in alta celula i se mai adauga enzime, mai ales inhibina, care este un antioxidant redutabil.

Procesul de vanturare are loc in timpul cursul noptii, cand albinele lucratoare se asaza intr-o anumita ordine si incep sa bata din aripi in timp ce altele iau nectarul dintr-o celula si-l muta in alta si iar si iar, pana ce acest aer incarcat cu vaporii din nectar iese prin urdinis. Pentru un kilogram de miere albina trebuie sa aduca in stup 4 litri de nectar, din care jumatate este apa, ce va fi vanturata.
– Cum ne putem da seama ca mierea pe care o cumparam este de calitate?

Cel mai sigur indiciu este greutatea. O sticla de un litru ar trebui sa aiba 1,450 kg miere. Apoi este gustul, dar gustul mai poate insela.

important de stiu este faptul ca mierea cristalizeaza. Daca sunt cristale mari, ca sarea grunjoasa, mierea e buna. Mierile bine vanturate sunt mai onctuoase, au cristale mai mici, mai finute.

 

– Nu ar trebui cumparata mierea care sta pe tarabe in plin soare

Aceea are cu 40% mai putine calitati. Mierea este creata de albine la intuneric, ea nu trebuie expusa luminii solare, ci doar la lumina incaperii si la o temperatura constanta, ce nu depaseste sub nici o forma 40 de grade.

De aceea, mierea nu se pune nici in ceaiul fierbinte. Toate mierile bune zaharisesc dupa cateva luni, deci daca vreti sa fiti siguri ca luati o miere naturala, cumparati una zaharisita.
– Ce alte produse ale stupului se recomanda in cadrul tratamentelor ?

Laptisorul de matca este un fel de vitamina naturala, cel mai energizant aliment care a fost creat vreoata de lumea vie. Nu exista ceva mai energizant.

Polenul, elementul mascul al florii, este un rezervor de acizi ribo si dezoxiribonucleici. Are o valoare colosala in alimentatia si medicatia umana. Este un aliment impresionant de complet, contine toti aminoacizii esentiali si neesentiali, care il transforma intr-o hrana proteica absolut completa.

Capaceala de pe faguri are si ea o importanta medicala mare, caci contine un antibiotic extrem de important in bolile aparatului respirator, care este insa distrus imediat de soare. Capaceala trebuie extrasa intr-o incapere unde nu intra soarele si depozitata in vase cu pereti opaci.

Propolisul este o rasina pe care albinele o recolteaza de pe mugurii unor arbori.Este un concentrat de hormoni steroidieni, substanta care sta la baza tratamentului facut in bolile autoimune.

Ceara este folosita in cosmetica, are aplicatii medicale si multe aplicatii industriale.

Mai exista veninul, arma de aparare a albinei, din care s-au obtinut extracte standardizate, cu efecte pozitive in tratarea artritelor, poliglobuliilor, a reumatismelor si bolilor autoimune.

– Cata miere avem voie sa mancam?

Ar trebui consumate zilnic 1- 3 grame pe kilogram corp, ceea ce inseamna cam 120 de grame la o persoana de 60 de kg. in timpul copilariei este insa indicata o doza mai mare. Copiii au un consum mai ridicat de energie, ard mai multe calorii.

– Ce tipuri de boli pot fi vindecate cu produse apicole?

Absolut toate. Produsele apicole intervin inclusiv in cancere.Mierea si derivatele au capacitati antitumorale, antivirale, combat toate tipurile de anemie si, in anumite dozari, ajuta imens in leucemii. Efecte foarte importante au si in tratarea bolilor autoimune.

– Apiterapia vindeca infertilitatea, fibroamele, chisturile ovariene, dar si endometrioza

– Produsele apicole ajuta la fixarea calciului

Calciul nu are nevoie doar de vitamina D2, ci de inca 22 de elemente, minerale, vitamine, enzime si hormoni pentru a deveni bioactiv.
Bolile autoimune nu se vindeca pana ce calciul nu ajunge la valori normale or corticoterapiile de sinteza spala calciul.

(sursa financiarul.ro)