Apicultor Bals

Apicultor Danete Mihail

Apicultor Bals reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Bals: Apicultor Danete Mihail.

Ma numesc Danete Mihail, am 55 de ani sunt profesor de limba romana, iar apicultura a devenit aproape o a doua meserie pentru mine din anul 1988. Am inceput cu doar cativa stupi de la care scoteam miere pentru familia mea, apoi, incetul cu incetul, au devenit o sursa de venit. Am 30 de stupi, pe care primavara si vara ii duc in pastoral la rapita, salcam, fanete, tei, floarea soarelui. 

Vizitati site-ul meu si veti putea afla cateva lucruri interesante despre miere, albine, precum si despre utilizarea mierii si a celorlalte produse ale albinelor in folosul sanatatii. Va ofer de asemenea posibilitatea sa comandati si sa incercati mierea mea, dar si propolis, si va garantez ca veti avea doar de castigat!

Albina melifera este raspandita in prezent pe toate continentele. Cuibul este format din mai multi faguri, formati din celule. Celulele de albine lucratoare si cele de trantori au forma hexagonala, iar cele de matca (botci) au o forma conica (de ghinda).
Familia de albine cuprinde trei feluri de indivizi, fiecare avand functii specifice. Astfel, o familie de albine cuprinde o matca, cateva sute de trantori si cateva zeci de mii de albine lucratoare.

Matca depune in faguri, in cursul sezonului activ, oua din care se dezvolta albine lucratoare, trantori si matci. Matca se deosebeste de albinele lucratoare si de trantori prin aceea ca are abdomenul mai lung, extremitatea aripilor depasind cu putin jumatatea abdomenului. Matca traieste 3-5 ani, putand atinge uneori 6-7 ani.

Trantorii sau masculii din familia de albine au rolul de a se imperechea cu matca. Trantorii au corpul mai mare decat albinele lucratoare, cu simtul vazului foarte bine dezvoltat si sunt dotati cu aripi puternice. Trantorii apar in familia de albine spre sfarsitul primaverii si sunt prezenti pana inspre toamna. Spre sfarsitul verii, albinele lucratoare izoleaza trantorii, apoi ii scot din stup, unde mor de foame.

Albinele lucratoare sunt femele ca si matca avand, spre deosebire de aceasta organele de reproducere nedezvoltate. Ele formeaza majoritatea populatiei familiei de albine, indeplinind in cursul vietii toate lucrarile din cuib si din afara acestuia. Durata vietii lor este determinata atat de natura activitatii cat si de anotimp (aproximativ 30 de zile - vara, pana la 9 luni - toamna, perioada de iernare si primavara).

Galerie foto