Apicultor Bucuresti-Sector 2

Apicultor Miere Polen Sector 2

Apicultor Bucuresti-Sector 2 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Bucuresti-Sector 2: Apicultor Miere Polen Sector 2.

Albinele trăiesc în colectivitate în interiorul fiecărui stup. In stup se află o matcă, de la căteva mii pănă la căteva yeci de mii de albine lucrătoare si de la căteva sute la căteva mii de trăntori. Albinele lucrătoare sunt femele, însă de obicei numai matca poate depune ouă. Din această cauză, matca este mama tuturor albinelor din stup, femele sau masculi! Aceasta înseamnă că toate albinele dintr-un stup sunt fraţi şi surori. Această mare familie există datorită faptului că fiecare membru îşi îndeplineşte rolul său: matca depune ouă, iar albinele lucrătoare aduc hrană.

Munca mătcii e să facă ouă. La o săptămănă de la naştere, matca iese la împreunare, iar după întoarcerea în stup ea va depune în continuu căte 1500-2000 de ouă pe yi. Poate din cauza sarcinii sale deosebite, matca trăieşte cam patru ani, ceea ce înseamnă de patruzeci de ori căt o albină lucrătoare, a cărei longevitate este de aproximativ o lună. Si în greutate matca este de două-trei ori căt o albină lucrătoare.

Trantorii, ceva mai mari decăt albinele lucrătoare, au rolul de a-i furniza mătcii lichid seminal. Cu excepţia ieşirilor pentru a se împreuna cu matca, trăntorii nu ies la adunat hrană, ci doar se preumblă prin stup. Toamna, cănd cantitatea de polen si miere recoltate scad, albinele nu le mai dau de măncare şi în cele din urmă îi alungă din stup.