Apicultor Dragutesti reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Dragutesti: Apicultor Miere Polen Dragutesti.
Miere obtinuta in pastorit langa Manastirea Tismana Gorj, 2011 (zona neindustrializata, fara circulatie auto (fara noxe), fara terenuri agricole (care ar presupune pesticide) (daca nu sunteti multumit de calitatea produsului, dupa verificarea in prezenta curierului, nu platiti coletul, iar acesta se va returna automat).
Producerea mierii de catre albine este un proces complex de transformare a materiei prime in miere, incepand cu recoltarea si terminandu-se cu capacirea celulelor din faguri. Albinele lucratoare recolteaza nectarul sau mana cu ajutorul aparatului bucal (trompa) si le inmagazineaza un timp in gusa, unde sunt amestecate cu saliva, iar la sosire transfera continutul zaharat albinelor din stup, care il prelucreaza in continuare, pana se obtine produsul finit.
Mierea de salcam este asimilata foarte usor de organism, oferind energie si substante bioactive si nutritive. Calitatile acesteia se cunosc din antichitate. Mierea de salcam a fost numita hrana vie.
Mierea de salcam contine vitaminele B1, B2, B6, B12, enzime, compusi aromatici, fitohormoni, acizi organici (lactic, malic, oxalic, citric), flavoane, flavonoide, dextrina, compusi ai azotului.Mierea de salcam are un continut in fructoza mai mare decat al celorlalte tipuri de miere (41,7%) si contine 10% zaharoza si maltoza si 34,7% glucoza, avand pH-ul 4. In total, mierea de salcam contine 435 substante.Mierea de salcam este monoflora, fiind culeasa in marea majoritate de la o singura specie de planta, din salcam.
Mierea de salcam este recomandata in urmatoarele scopuri:
Mierea de tei are calitati linistitoare fiind prescrisa si in afectiunile sistemului nervos si in insomnii, fiind un bun si natural sedativ nervos.Mierea de tei este trecuta in categoria celor mai bune si celor mai apreciate sorturi de miere, bogata in vitamine (mai ales vitamina B1 (thiamina)) si aminoacizi, in sedimentul ei granulele de polen ajungand pana la 70-80 %.
Mierea de tei este recomandata pentru:
Miere de "mana de padure" este considerata o miere "completa", fiind recomandata cel mai des pentru diferite afectiuni. Datorita compozitiei (zaharuri simple, glucoza si fructoza), este direct asimilabila. Are actiune nutritiva si valoare energetica.
Mierea de padure contine, in cantitati mici, vitaminele grupului B si vitamina C. De asemenea, mierea de padure contine enzime: invertaza, amilaza, catalaza, acizi organici: lactic, gluconic, saruri minerale: fier, potasiu, calciu,fosfor, magneziu, seleniu.
Mierea de padure este recomandata in urmatoarele scopuri