Apicultor Ineu

Miere poliflora, rapita, salcam Polen Ineu

Apicultor Ineu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Ineu: Miere poliflora, rapita, salcam Polen Ineu.

Mierea salcam este considerata regina mierii din România, desi sunt si alte sortimente mult mai bune prin caracteristicile detinute si, în special, prin efectul terapeutic. Este asimilata foarte usor de organism, oferind energie prin substantele bioactive si nutritive pe care le detine.

Mierea de Salcam este monoflora, adica a fost culeasa cu precadere de la o singura specie de planta – salcâmul. Mierea de salcâm este un excelent tonic atât pentru copii si convalescenti, cât si pentru femeile însarcinate. Dintre toate tipurile de miere, fiecare cu proprietatile ei specifice, mierea de salcâm calmeaza tusea si este folosita cu succes în tratarea asteniilor si nevrozelor.

Are un continut mai mare de fructoza decât celelalte tipuri de miere (41,7%), contine 10% zaharoza si 34,7% glucoza, motiv pentru care cristalizeaza foarte greu. Culoarea, imediat dupa recoltare este transparenta, însa depinde de culoarea fagurilor din care a fost extrasa, putând capata tente de galben deschis. Are un gust placut si nu prezinta semne de cristalizare atunci când este proaspata. Mirosul este cel specific, de flori de salcâm.