Apicultor Suceava

Apicultor REUS TIBERIU - MelleVitae

Apicultor Suceava reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Suceava: Apicultor REUS TIBERIU - MelleVitae.

Inca din vremurile de demult, omul a descoperit mierea si produsele stupului de albine atat ca aliment, cat si ca medicament universal. Exista dovezi ca apicultura era practicata inca din secolul al VII-lea i.Hr., dovezi stiintifice in acest sens fiind gasite im tablitele mesopotamieme, cat si in papirusurile egiptene – se mentioneaza, printre altele, faptul ca mierea si ceara de albine erau folosite ca medicament universal. Fiind rara, la inceputurile apiculturii, mierea era de obicei rezervata ceremoniilor religioase. Antichitatea greco-romana a contribuit cu mentionari despre miere si utilizarea ei in domeniul medical, oamenii din acea vreme considerand adevarate minuni efectele benefice ale mierii.

Iar astazi, intr-o societate in care ne este tot mai greu sa mancam sanatos si natural, si nu pentru ca nu ne-am permite, ci pentru ca gasim tot mai greu produse cu adevarat naturale, “bio” sau “eco”, doresc sa aduc un suflu proaspat pe piata prin aceste produse apicole.

In calitate de apicultor bucovinean autohton, membru fondator al Cooperativei Agricole “Melyssa” Suceava, cu o traditie in meserie mostenita din mosi-stramosi de cateva generatii la rand si pastrata mai departe cu sfintenie, garantez ca produsele noastre sunt 100% naturale si nealterate in nici un fel. Ca o dovada in plus, avem inclusiv certificare de produse 100% ecologice din partea firmei Eco Inspect Cluj. Sunt extrem de strict in respectarea regulilor si secretelor mostenite in ce priveste colectarea mierii, polenului si a altor produse derivate (apilarnil, laptisor de matca etc) – de exemplu, zaharisirea mierii este un proces 100% natural si normal, insa, pe de alta parte, mierea incalzita la peste 38° C isi pierde mare parte din proprietatile organice benefice si poate deveni toxica! Este foarte important pentru mine sa ma asigur ca pe tot parcursul procesului de la stupul de albine si pana pe raftul magazinului, produsele sa fie cat mai aproape de starea lor originala, naturala.

Tin foarte mult la respectul fata de client si de aceea ma ocup personal de procesul de colectare si imbuteliere al produselor rezultate din cei peste 300 stupi in posesie, fara sa neglijez anual mersul in pastorala cu albinele impreuna cu alti apicultori, membri ai asociatiei “Melyssa”. Deplasarea se face in diverse locatii din tara, selectate atent la cel putin 50km de orasele mari si mijlocii, intr-un cadru natural nealterat de “civilizatie” si care sa le priasca albinutelor in colectarea de hrana, polen si miere.

Vom actualiza constant sectiunea de Retete si Recomandari cu sfaturi utile, recomandari (retete) de produse pentru diverse boli si afectiuni – “leacuri babesti”, intr-un cuvant. Si pentru ca ducem o viata aglomerata si nu am avea timp sa culegem personal plantele recomandate in tratamentele respective, avem pentru dumneavoastra o gama extrem de variata, toate la preturi de producator (!) de produse naturiste – siropuri, ceaiuri, tincturi, creme, etc. Nu in ultimul rand avem cele mai bune preturi la produsele apicole

Totul pentru o traire mai sanatosa, pentru boli care trec mai usor, pentru un organism mai puternic, pentru o viata mai fericita!

 

Galerie foto