Apicultor Targu Jiu

Apicultor Miere Polen Targu Jiu

Apicultor Targu Jiu reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Targu Jiu: Apicultor Miere Polen Targu Jiu.

Desi efectele tamaduitoare ale mierii erau cunoscute oamenilor cu peste o mie de ani in urma, de-abia acum oamenii de stiinta ii cerceteaza minunatul potential curativ. In ultimii 17 ani, Peter Molan, biochimist la Universitatea din Walikato (Noua Zeelanda), a cercetat proprietatile vindecatoare ale mierii demonstrand stiintific ca toate tipurile de miere incorporeaza, intr-o mai mare sau mai mica masura, astfel de proprietati curative. Mierea contine nenumarate vitamine si minerale folositoare omului. Dar una din cele mai importante proprietati ale mierii se pare ca este aceea ca actioneaza ca un antibiotic. Fiecare picatura de miere contine un numar mare de minerale (potasiu, sodiu, fosfor, cupru, fier, calciu, magneziu), enzime, oligoelemente, vitamine (A, B1, B2, B3, C, D, K) precum si beta-caroten.

Mierea mai contine si glucoza, fructoza, zaharuri (70%) si proprii agenti de conservare care ii impiedica alterarea. Societatea Medicala de Stat din Wisconsin a anuntat: ,,Este numai o chestiune de timp pana cand antibioticele vor inceta sa-si mai faca efectul ca urmare a folosirii lor intense, luand nastere germeni si tulpini de virusi mult mai puternici, imuni la antibioticele actuale”. Astfel, o sa fim nevoiti sa apelam la asa zisele "leacuri babesti’’. Oricum, termenul de "leacuri babesti’’ nu e atat de rau pe cat pare. De fapt, s-a descoperit ca puterea mierii este net superioara celorlalte tipuri de antibiotice.

Acum doi ani, Australia a recunoscut mierea ca medicament incepand sa se vanda ca atare in farmacii. Mierea este renumita pentru proprietatile ei antibiotice, antivirale si antioxidante. De fapt, mierea contine o enzima care produce un compus chimic, perhidrol (apa oxigenata), despre care se crede ca ar avea efect anti-microbian. Daca cineva vrea sa foloseasca mierea sub forma de cataplasme aplicate pe locul bolnav este bine sa se foloseasca miere sterilizata. Insa singura metoda de a steriliza mierea fara a-i distruge proprietatile curative este iradiatia cu raze gamma. Mierea mai este, de asemenea, folosita si pentru inflamatii ale gatului, raceli, febra, arsuri la stomac, herpes, rani, acnee, probleme ale epidermei, ulcere, inflamari ale stomacului, cataracta si stimulator al poftei de mancare (Comisia Nationala de Apicultura).

Uzul extern al mierii prezinta avantajul ca, in timpul procesului de vindecare, regenerarea partii bolnave este accelerata de proprietatile hidratante ale mierii. Molan explica mecanismul acestui proces: 1. Mierea, compusa din glucoza si fructoza este puternic atrasa de moleculele de apa; aplicat pe rana, retine apa si fluidele din corp, totodata absorbind si distrugand infectia. 2. Mierea neprelucrata, in stare bruta, contine oxidat de glucoza, o enzima care, in combinatie cu apa produce un antiseptic slab. Deosebit de eficienta si plina de aport energetic, mierea este un tratament adjuvant foarte bun in tratarea ulcerelor digestive si a tulburarilor la nivel gastric. In ciuda concentratiei acidice mari, mierea actioneaza ca un bun digestiv si intareste plamanii. Intr-adevar, mierea hraneste, regleaza si curata circulatia sangelui. Fructoza pe care o contine este singurul zahar inactiv care trece direct in sange, hranind celulele nervoase si asigurandu-i creierului un plus de energie. In cazul arsurilor de grad I mierea naturala din flori de camp creeaza o bariera de protectie ce previne infectiile, absoarbe puroiul, dimnueaza durerea, iritatia si mirosul urat.

Un doctor roman a declarat ca el a experimentat tratamentul cu miere la pacientii cu cataracta si 2002 din cei 2094 pacienti ai sai au raspuns pozitiv la tratament, vindecandu-se complet. Alta proprietate a mierii: Un alergolog din Oklahoma a declarat ca mierea naturala, neprelucrata este un tratament excelent pentru 90% din totalul alergiilor. O persoana alergica la o anumita planta ar trebui sa manance miere din acea planta (ex:o alergie la flori de tei se trateaza cu miere de tei). Mierea ajuta la vindecarea pecinginii datorita proprietatilor sale anti-micotice; se stie doar despre efectul asupra pecinginii pentru ca nu a fost testata si pe alte specii de ciuperci.

Micozele sunt destul de greu de tratat deoarece au nevoie atat de tratament anti-fungic cat si anti-bacterian. Paradoxal, dar dulcea miere protejeaza, de asemenea si dintii. Activitatea sa anti-microbiana a fost testata pe cateva specii de bacterii responsabile de placa dentara. Un studiu a demonstrat ca scade nivelul acizilor din gura, omorand astfel bacteriile responsabile de aparitia cariilor dentare. Cercetatorii mai cred ca lupta si impotriva infectiilor inflamatorii ale gingiilor. Mierea contine zaharuri suprasaturate, usor de digerat datorita monozaharidelor.

Carbohidratii naturali din miere in combinatie cu proteinele ajuta la mentinerea unui nivel bun al glicemiei, lucru esential in recuperarea organismului dupa un efort intens. Prin mentinerea unui nivel optim al glucozei, mierea stabilizeaza si cantitatea de insulina din corp prevenind astfel hipoglicemia. Unele studii au aratat ca mierea imbunatateste gradul de rezistenta in performanta atletica.

Cu toate acestea, desi mierea este un remediu inofensiv si natural 100%, nu este recomandat copiilor sub un an. Si asta deoarece mierea este o sursa de spori bacterieni ce produc la randul lor o toxina care declanseaza botulismul infantil, cu toate ca probabilitatea ca acest lucru sa se intample este foarte mica. Botulismul este o afectiune rara care ataca sistemul nervos si duce la paralizie. Chiar si asa, mierea este recomandata fara nici un fel de probleme sub forma de aplicatii locale, pe rani sau arsuri. In concluzie, mierea ar trebui sa fie prima alegere ce ne vine in minte ca medicament, in cazuri de probleme de sanatate. Mierea este 100% naturala, lipsita de impuritati si poseda o mare valoare nutritiva. Nu prezinta efectele adverse ale clasicelor medicamente si nu este deloc costisitoare, spre deosebire de alte remedii alopate.