Apicultor Tisau

Dulceata florilor

Apicultor Tisau reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Apicultor Tisau: Dulceata florilor.

Mierea de salcâm - de culoare alb-gălbuie, este parfumată și limpede. Are multă finețe și discreție, ceea ce o face să fie mult apreciată de către copii. Îndulcește alimentele și ceaiurile, fără să le denatureze gustul. Este săracă în glucoză și bogată în fructoză, ceea ce o face să cristalizeze foarte lent. În mod obișnuit, se consideră că rămâne fluidă până la un an, dar dacă este pură, poate să nu cristalizeze mai mulți ani. 
Datorită conținutului scăzut de glucoză, ea poate fi consumată cu moderație și de către pacienții diabetici. Sunt permise 1-3 lingurițe pe zi. La pacienții cu diabet (în special de tip 2), mierea în cantități mici, pe stomacul gol, poate diminua și stabiliza glicemia.
Experimente prospective mai vechi s-au făcut pe loturi de persoane dintre care unele consumau drept îndulcitor doar zahăr, iar altele consumau doar miere. Urmăriți pe mai mulți ani, s-a observat că acei ce consumă zahar fac diabet în rata obisnuită, dar consumatorii exclusiv de miere nu se îmbolnăvesc de diabet.

Galerie foto